MAATILAT

MAATILAN ENERGIASUUNNITELMA

ENERGIASUUNNITELMA NEUVO 2020-JÄRJESTÄLMÄSSÄ

Lämpölaitoksen kannattavuuden arviointi tai aikaisemman energiasuunnitelman päivittäminen ovat myös mukana Neuvo 2020 -palvelujen piirissä. Energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön tukeminen ovat osa Neuvo 2020 –järjestelmän palveluja. Viljelijä voi valita tutun maatilan energiasuunnitelman, aikaisemmin tehdyn suunnitelman päivityksen tai neuvontaa energiantuotanto- tai energiatehokkuusinvestointiin. 


Käytännöt energianeuvontapalveluissa helpottuvat monin tavoin. Viljelijä voi tilata asiantuntijapalveluja Neuvo 2020 -järjestelmän puitteissa ilman erillistä liittymistä Maatilojen energiaohjelmaan. Lähtökohtaisesti energiapalvelussa kartoitetaan energian kulutusta ja energiatehokkuutta tai suunnitellaan esimerkiksi energiantuotantoinvestointia tunnetun energiakulutuksen perusteella. Näin esimerkiksi lämmitysratkaisun tai vaikka valaistuksen päivityksen kannattavuus ja muutos suhteessa nykytilaan voidaan laskea ja todeta ennen investointia. 


ProAgrian energia-asiantuntijat ovat käytettävissä myös uudessa järjestelmässä. ProAgriassa tunnetaan energian merkitys ja osuus tuotannon kokonaisuudessa. Samoin tunnetaan tilojen energiavarat sivuvirroista metsätalouteen sekä kulutuksen erityisvaatimukset tuotantoympäristössä. 


ESIMERKKEJÄ NEUVO 2020 –JÄRJESTELMÄN ENERGIANEUVONNASTA 

  • Energiasuunnitelma; energiankulutus ja kehittämismahdollisuudet 
  • Jonkin osa-alueen kulutuslaskenta ja kannattavat investoinnit 
  • Energiasuunnitelman päivitys 
  • Energiantuotantoinvestoinnin suunnittelu tunnetun kulutuksen tai energiatehokkuuden perusteella Viljelijä voi käyttää Neuvo 2020 – järjestelmän rahoittamia palveluja 7000 euron arvosta. Lasku ainoastaan vähennettävästä arvonlisäverosta. Energiapalveluja voi ostaa myös normaalina palveluna. 

LISÄTIETOA

Neuvo-2020


Kysy asiantuntijalta: 

Harri Salow 

Puh: +358 40 553 0817

harri.salow(at)proagria.fi